1 באוקטובר 2008

קומפוסט

הכנת הקומפוסט

קומפוסט היינו דשן אורגני המיוצר משרידי צמחים ובעלי-חיים, אשר עוברים תהליך פירוק ביולוגי בעזרת מיקרואורגניזמים וחמצון. הקומפוסט מכיל מינרלים חשובים לטיוב הקרקע ולהתפתחות הצומח. הרעיון הכללי: להחזיר למחזור הטבע ולקרקע את החומרים שנלקחו מהם.
לצורך הכנת הקומפוסט אפשר לאסוף את כל השאריות האורגניות מהגן שיריי אוכל, ירקות,פירות, עלים, דפי ניר קרטונים וכד' ולהכניסם למיכל קומפוסטר, או לשים אותם בערמה קטנה בצידי הגן




קומפוסטר














קומפוסט ניתן להכין בכמה צורות: הכנת בור באדמה, או להערים ערמה (מעל האדמה) או במיכל קומפוסטר בנוי, קומפוסט מוכן ניתן לקנות ממספר ספקים, בכמויות קטנות 30 -> 100 ליטר או בכמות אחרת
הקומפוסטר עשוי מחומר פלסטי ממוחזר, מעוצב בצורה אסתטית ובעל צלעות פנימיות להולכת אוויר מלמטה למעלה. האיוורור ממלא תפקיד מרכזי בתהליך הקומפוסטציה. פתח תחתון במיכל מסייע להורקת קומפוסט מוכן.
מומלץ להציב את הקומפוסטר בגינה, בפינה מוצלת ונוחה לגישה. אפשר להזין את ערימת הקומפוסט בחומרים רבים מהגינה ומן הבית. מן הגינה: עלי שלכת, דשא קצור, נסורת, אפר מדורות.
מן המטבח: קליפות של פירות, ירקות וביצים, שאריות מזון (אך לא בשר או שומן), שאריות קפה ותה .
שונות: שאריות בד, כותנה או צמר (פיסות קטנות), פיסות קטנות של נייר עיתון (לא צבעוני), , זבל בעלי-חיים (אוכלי עשב בלבד).
הקפדה על יחס חנקן :: פחמן של 1 :: 30 תשמור על קצב ריקבון קבוע ויציב של הערמה.































http://groworganic.info/wordpress/?page_id=448

את הקומפוסט ניתן לפזר על הערוגה או לערבבו באדמת הערוגה כ-50 ליטר קומפוסט ל10 מ"ר במצב אופטימלי, ככל שתפחת הכמות כך יהיה כמות החומרים המטייבים קטנה יותר והאורור גם הוא יפחת.